(ВІДЕО) Протигаз – надійний захист від газових гранат К-51

НАЗАД
21 квiтня 2024 11:11

Хімічна зброя під час військових дій застосовується понад сто років – з часів першої світової війни. Наразі, попри усілякі міжнародні конвенції, що забороняють її використання, російська сторона не гребує нею.

Аби бути готовими до подібного розвитку подій, в Донецькому прикордонному загоні проводять перевірку роботи протигазів та їх індивідуальну підгонку під кожного військовослужбовця. Роблять це в умовах, максимально наближених до реальних, за допомогою газу, що подразнює - хлорпікрину. Ворог закидає його на позиції гранатами К-51, також носіями цієї отруйної речовини можуть бути авіабомби, снаряди реактивних систем залпового вогню, таких яких «Смерч» і «Град». У разі відсутності протигаза, або ж його поганої якості чи прилягання до обличчя, людині стає погано, ріже очі, з’являються кашель, блювота, ускладнюється дихання. Таким чином ворог викурює противника з окопів, і на відкритій ділянці той стає доброю мішенню.

Під час навчань в наметі розпилюють невелику концентрацію хлорпікрину. Військовослужбовець, опиняючись в замкненому просторі, починає виконувати прості фізичні вправи. Під час яких, без шкоди для здоров’я, стає зрозуміло – чи якісний у нього протигаз, і чи щільно він прилягає до обличчя. Якщо не відчувається перцевого запаху і не має подразнень слизової – все добре. Якщо ж є – то треба мерщій вийти з намету, аби усунути недоліки в екіпіруванні. Детальніше як все проходить – дивіться у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси